Business

Gold Switzerland: Η παραφροσύνη της Δύσης βάζει φωτιά σε Ουκρανία και αγορές


Oι ΗΠΑ και η Δύση δεν έχουν την ικανότητα ή την επιθυμία να επιτύχουν ειρήνη…

Με τη Δύση να στέκεται στην άκρη του γκρεμού, οι προοπτικές είναι ζοφερές…
Στην καλύτερη περίπτωση, ο κόσμος θα αντιμετωπίσει μια υπερπληθωριστική ύφεση, που αργότερα θα διαδεχθεί μια αποπληθωριστική ύφεση.
Αλλά δυστυχώς, σήμερα διακυβεύονται πολλά περισσότερα, καθώς η Δύση κλιμακώνει μανιωδώς τον ήχο των πολεμικών τυμπάνων, ως αντίδραση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η Δύση δεν επιθυμεί ειρήνη…

Η παγκόσμια οικονομία είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης, και αυτό είναι φυσιολογικό, λέει η Gold Switzerland, αφού οι χώρες έχουν τους ηγέτες που τους αξίζουν.
Δεν υπάρχει σήμερα ηγέτης ή πολιτικός στη Δύση που να μπορεί να σταθεί απέναντι στον Putin για να διαπραγματευτεί την ειρήνη.
Δυστυχώς, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, δεν έχει ούτε το σθένος ούτε την ικανότητα να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε ό,τι αφορά την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Από την άλλη, μια ομάδα νεοσυντηρητικών πολιτικών ομάδων τον πιέζει να επιτεθεί στη Ρωσία.
Αν μη τι άλλο, η αμερικανική ρητορική δεν ευνοεί την ειρήνη.
Όμως, ο Biden δεν πρέπει να ξεχνά ότι, στον πόλεμο του Βιετνάμ, οι Βορειοβιετναμέζοι και οι Βιετκόνγκ εκτιμάται ότι έχασαν ένα εκατομμύριο στρατιώτες.
Τεχνικά, οι ΗΠΑ δεν έχουν ξεκινήσει πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, παρότι υποστήριξαν την επανάσταση του Μαϊντάν του 2014, ανατρέποντας τον εκλεγμένο Πρόεδρο Janukovic, κάτι το οποίο εκλήφθη από το Κρεμλίνο ως άμεση απειλή.
Ο παρακάτω χάρτης του ΝΑΤΟ του 1988 και ίσως προφητικός δείχνει πως θα διαμορφωθεί η σύγχρονη γεωπολιτική πραγματικότητα, εάν ενταχθούν η Φινλανδία και η Σουηδία, στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο.

Ο Πρόεδρος Zelensky κάνει ό,τι μπορεί για να εμπλέξει στρατιωτικά όλη την υφήλιο, απαιτώντας περισσότερα χρήματα και περισσότερα όπλα από τη Δύση, αντί να προσπαθήσει με διαπραγματεύσεις για την επίτευξη ειρήνης.
Η Ουκρανία, φυσικά, δεν μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας μόνη της, ενώ η εμπλοκή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ μπορεί να έχει ανυπολόγιστες συνέπειες – μέχρι και Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Στη Δύση, επικρατεί η ίδια κατάσταση, λέει η Gold Switzerland.
Μόνο ο Trump είχε το σθένος να αντιμετωπίσει τον Putin…

Oι πολιτικοί νάνοι της Ευρώπης…

Με άλλα λόγια, οι ΗΠΑ και η Δύση δεν έχουν την ικανότητα ή την επιθυμία να επιτύχουν ειρήνη.
Στη Βρετανία, ο Boris Johnson καλωσόρισε τον πόλεμο για να μπορέσει να διασωθεί πολιτική λόγω του «Partygate».
Ο Macron είναι ένας καιροσκόπος που στέκεται με το ένα πόδι σε κάθε στρατόπεδο…
Και ο Scholz, ο Γερμανός καγκελάριος, βρίσκεται σε δύσκολη θέση λόγω της κακής ενεργειακής πολιτικής εκ μέρους της Angela Merkel τα προηγούμενα χρόνια.
Οι τρεις εναπομείναντες γερμανικοί πυρηνικοί σταθμοί θα κλείσουν και τα ορυκτά καύσιμα είναι πολιτικά απαράδεκτα.
Σχεδόν το 60% των γερμανικών εισαγωγών φυσικού αερίου προέρχεται από τη Ρωσία.
Η γερμανική βιομηχανία δεν θα επιβίωνε χωρίς ρωσικό αέριο.
Ο Churchill είχε πει: «Ποτέ, ποτέ, ποτέ μην πιστεύεις ότι κάποιος πόλεμος θα κυλήσει ομαλά ή ότι όποιος ξεκινά το παράξενο ταξίδι του θα μπορέσει να μετρήσει τις παλίρροιες και τους τυφώνες που θα συναντήσει.
Ο πολιτικός που υποκύπτει στον πολεμικό πειρασμό πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι μόλις δοθεί το σύνθημα δεν είναι πλέον κύριος της πολιτικής, αλλά σκλάβος απρόβλεπτων και ανεξέλεγκτων γεγονότων».
Έτσι, οι κύριοι Biden, Johnson, Scholz και Macron σύντομα, σύμφωνα με τα λόγια του Churchill, θα γίνουν «σκλάβοι απρόβλεπτων και ανεξέλεγκτων γεγονότων».
Η Ρωσία είναι αποφασισμένη να πάρει πίσω αυτό που θεωρεί ιστορικά ότι της ανήκει, δηλαδή την περιοχή Ντονμπάς στην ανατολική και νότια Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της Οδησσού, η οποία τους δίνει πλήρη πρόσβαση στη Μαύρη Θάλασσα.
Το να είσαι πλήρως περικυκλωμένος από χώρες του ΝΑΤΟ, ειδικά εάν προσχωρήσουν στη Συμμαχία η Φινλανδία και η Σουηδία, είναι ξεκάθαρα άλλη μία πρόκληση…

Αγορές…

Δεδομένων των πρόσφατων γεωπολιτικών εντάσεων, οι μετοχές πρόκειται να λάβουν μια καταστροφική πορεία.
Δυστυχώς, οι περισσότεροι επενδυτές θα πιστέψουν σε ένα ακόμη «θαύμα» των κεντρικών τραπεζών.
Αυτοί οι επενδυτές, λέει η Gold Switzerland, θα βιώσουν μεγάλο πόνο…
Μοναδικό καταφύγιο ο χρυσός, που θα επαναλάβει σύντομα την ισχυρή ανοδική του τάση, καθώς αποτελεί δικλίδα ασφαλείας για τη διατήρηση του πλούτου στις επερχόμενες οικονομικές και γεωπολιτικές καταιγίδες.
Οι συνέπειες της κατάρρευσης της χρηματιστηριακής αγοράς και της εκτίναξης του χρυσού φαίνονται στον δείκτη Dow/Gold.
Το 1980 αυτή η αναλογία ήταν 1 προς 1 σε Dow 850 και Gold 850 $.
Αυτή η αναλογία είναι πιθανό να φτάσει τουλάχιστον τη γραμμή τάσης στο γράφημα που είναι 0,5.
Αυτό σημαίνει ότι ο Dow (και άλλες χρηματιστηριακές αγορές) θα υποχωρήσει τουλάχιστον 75% έναντι του χρυσού από τα τρέχοντα επίπεδα.
Τι περιλαμβάνει αυτό στην τιμή, μπορούμε μόνο να υποθέσουμε. Θα μπορούσε να είναι Dow 10.000 και χρυσός 20.000 δολ.
Ή θα μπορούσε να είναι Dow 5.000 και χρυσός 10.000 $.
Σύμφωνα με την Gold Switzerland, η αναλογία θα είναι πολύ χαμηλότερη από 0,5.

www.bankingnews.gr

Supply hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close